V pondělí 7. prosince na děti místo taneční zkoušky čekal Mikuláš, celkem divoký Čert a dva krásní Andělé. Kdo uměl písničku nebo básničku dostal balíček s dobrotami, což byly všechny naše šikovné děti. Pak jsme si užili malou diskotéku i taneční hry. Děkujeme maminkám, které nám napekly skvělé koláče a buchty!


Již 55 let ztvárňujeme na jevišti život a tradice z kraje hudebního skladatele Leoše Janáčka na moravskoslovenských hranicích. Naše "půlkulatiny" jsme kromě pokřtění nového CD "Němajtě za zle, že sme pryšli k vam" oslavili také společně se souborem Valašský vojvoda na dvou slavnostních koncertech. V této galerii se můžete podívat na fotky z koncertu v Kině P. Bezruče konaném 7. 11. 2015. Téměř 500 diváků mělo možnost shlédnout umění více než stovky účinkujících, kteří během koncertu vytvořili v sále místy až magickou atmosféru. Vše s velkým nasazením zachytil a zpracoval místecký fotograf Radek Klímek. Děkujeme!

Letos si děti opět užívaly táborovou atmosféru na Krásné. Počasí bylo tropické, ale malým táborníkům - vědátorům to nevadilo. Cestovali strojem času, navštěvovali různá období a opět čelili nástrahám v podobě her a soutěží, se kterými si společnými silami vždy věděli rady. Výborná nálada, pohodové týmy, pestré soutěže, úspěšný nácvik nového tanečního pásma, skvělé jídlo, prostě zábava, jak se patří. Tak zase za rok!

Na festival jsme se zase všichni těšili a taky jsme si ho pořádně užili. Zahraniční i české soubory potěšily příznivce folklóru. Počasí bylo taky milosrdné a pršelo jen málo. Tak ať žije ročník dvacátýdruhý!

Děti se 29. 4. zúčastnily oslavy Mezinárodního dne tance ve Frýdku-Místku na místeckém náměstí. 

Jak se říká, za poctivou práci...poctivá odměna. Úspěch na pěvecké soutěži naši zpěváčci řádně oslavili.

11. března se naši malí tanečníci opět zúčastnili soutěže ve zpěvu, kde předvedli svůj pěvecký talent. Svými sólo výstupy, ale také zpíváním ve dvojici sklidili úspěch.

Více než 300 lidí opět navštívilo tradiční lašský bál ve Frýdku. K tanci a poslechu hrála valašská muzika Šurmyja, mladí muzikanti z Havířova z cimbálovky Jagár a samozřejmě domácí Ostravica. O učení tanců z našeho regionu byl velký zájem, takže Koval, Galaty a Starodávný si našly své další oblíbence. V Pekle bylo narváno při učení tří písní, kdy se muži poměřovali s ženami v pěveckých dovednostech, ale pak se spojili v jeden velký chór při společné písni. Zábavná soutěž, půlnoční překvapení a předtančení členů SLPT Ostravica byly dalšími body z bohatého programu bálu. Věříme, že se naši hosté dobře bavili, pořádně si zatancovali a užili si také společně se svými známými u dobrého vínka z vinic pana Vyskočila. Těšíme se na další, již 28. Lašský bál.